DECORATIUNI AURII

Materiale necesare:

Servetele aurii sau bej • ata sidefata • margele colorate • hartie cartonata aurie • creion • cutter sau foarfeca si suport pentru taiat • frunze decorative din voal • ac • fir de nailon • banda dublu adeziva • Ferrero Rocher

Instructiuni de realizare:

Impaturiti servetele. Introduceti cateva margele colorate pe ata sidefata si infasurati siragul in jurul servetelor. Taiati frunzele din hartia aurie, conform sablonului. Inserati o frunza din voal intre 2 frunze decupate din hartie. Introduceti firul de nailon in ac si perforati cu grija cele trei frunze, apoi atasati-le de siragul cu margele. Asezati o specialitate Ferrero Rocher pe frunza de deasupra.

CASUTA DIN ZAPADA

Materiale necesare:

Hartie cartonata alba sau gri • creion • cutter sau foarfeca subtire si suport pentru taiat • rigla • os de faltuit • lipici • Raffaello

Instructiuni de realizare:

Taiati forma de baza a casutelor din hartie in conformitate cu sablonul. Apoi decupati cu un cutter usile si ferestrele. Trasati liniile de pliere cu un os de faltuit (sau, alternativ, cu partea exterioara a unei foarfece) si pliati. Lipiti casuta in punctele marcate si lasati-o sa se usuce. Asezati doua specialitati Raffaello pe o farfurie, pentru fiecare musafir, si acoperiti-le cu micile case. Deschideti usa fiecarei casute.

VARF DE BRAD

Materiale necesare:

Suporturi rotunde pentru pahare, din dantela de hartie (14 cm in diametru) • creion • cutter sau foarfeca si suport pentru taiat • pix cu gel argintiu • lipici • globuri mici de pom • Raffaello

Instructiuni de realizare:

Se taie o mica parte din suportul de dantela si se decupeaza un brad in interiorul lui, conform sablonului. Scrieti numele fiecarui invitat pe hartie, sub bradutul decupat. Asezati capetele suportului din dantela unul peste celalalt si lipiti-le. Asezati-le pe o farfurie pentru fiecare musafir, impreuna cu o specialitate Raffaello si un glob mic pentru brad.

COPACI ARGINTII

Materiale necesare:

Hartie cartonata argintie si alba • creion • foarfeca • bete lungi ascutite la un capat • spray de vopsit alb • pix cu gel argintiu • perforator sau cleste pentru • gaurit • panglica argintie ingusta • Raffaello

Instructiuni de realizare:

Un ansamblu elegant in alb si argintiu stralucitor: taiati un triunghi lung din hartie cartonata, pliati asemanator unui acordeon, perforati o data in centru si introduceti prin gaura un bat, vopsit cu spray alb si lasat la uscat in prealabil. Decupati o eticheta din hartia cartonata alba conform sablonului, scrieti numele invitatului pe ea si atasati-o de “trunchiul” copacelului. Asezat pe o farfurie impreuna cu o specialitate Raffaello, bradutul astfel obtinut intampina oaspetii.

SALUTARI PRETIOASE DE BUN VENIT

Materiale necesare:

Servete de masa rosii • hartie alba (format A2, 80-120 g/m) • creion • rigla • foarfeca • perforator • pix cu gel auriu • snur rosu, mai gros • hartie alba cartonata • etichete pentru nume • Mon Chéri

Instructiuni de realizare:

Cadou si decoratiune pentru masa intr-un singur obiect: se taie o fasie de 6 cm din lungimea unei hartii cartonate de tip A2. Pliati hartia alternativ catre fata si catre spate, apoi decupati mici modele dupa preferinta pe ambele parti. Perforati hartia pliata in centrul partii de jos. Treceti snurul prin gaura, innodati-l intr-un inel nu foarte strans si lasati capetele lungi. Acum desfaceti hartia ca intr-o stea si lipiti capetele. Atasati de snur o eticheta cu numele celui drag si decorati steaua cu o pralina Mon Chéri.

TALERI DE STELE

Materiale necesare:

Forme de taiat prajituri in diverse modele (steluta, bradut, stea cazatoare, etc.) • optional: decoratiuni aurii pentru pomul de Craciun si servete de masa de culoare verde • Ferrero Rocher

Instructiuni de realizare:

Pe o masa, neagra sau cu o fata de masa inchisa la culoare, acest aranjament are un efect incantator. Pentru oaspeti, asezati cateva forme de taiat prajituri si puneti cate o specialitate Ferrero Rocher in fiecare dintre ele. Sfat: Masa festiva va deveni cu adevarat moderna cand adaugati decoratiuni aurii de Craciun si confetti auriu.

BRAZI DIN SERVETELE

Materiale necesare:

Servete verzi de panza (aprox. 40 x 40 cm) • optional: figurine mici de animale si fulgi de zapada decorativi • Mon Chéri

Instructiuni de realizare:

Cu putina dexteritate, talent si o pralina Mon Chéri, un servet verde poate fi transformat intr-un brad minunat. Pliati servetul (40 x 40 cm) de doua ori in forma de patrat. Intoarceti servetul astfel incat 4 colturi sa poata fi intoarse individual in sus. Apoi procedati astfel:

INGERASI DULCI

Materiale necesare:

Carton auriu sau cu modele aurii • Creion • Foarfeca • Perforator • Panglica aurie subtire • Pahare si vaze mici, rotunde cu gât îngust • Ferrero Rocher

Instructiuni de realizare:

Aceste decoratiuni festive elegante plutesc pe aripi aurii. Folositi sablonul pentru a decupa aripi din carton, perforati-le si legati-le cu banda de vazele de dimensiuni mici. Umpleti-le cu specialitati Ferrero Rocher si plasati-le pe masa de Craciun pentru a le ura un bun-venit dulce invitatilor.

DECORATIUNI DE MASA RETRO

Materiale necesare:

Carton alb • perforator • stilou • servete albe de panza • panglica rosie subtire • globuri aurii mici • banda dublu adeziva • Mon Chéri

Instructiuni de realizare:

Pliati servetelul sub forma de triunghi. Asezati-l cu varful in sus si rulati colturile catre interior. Folositi sablonul pentru a decupa etichete din carton alb, faceti o gaura si scrieti numele invitatului; repetati pentru fiecare oaspete. Legati eticheta si un globulet pe servetel, folosind o panglica. La final, adaugati cu banda dublu adeziva, o pralina Mon Cheri pe fiecare eticheta.
Sugestie: pentru un plus de culoare, inainte de a le atasata pe servetel, pulverizati etichetele cu vopsea de la o distanta de aproximativ 30 de centimetri. Lasati sa se usuce, apoi scrieti numele si atasati pralinele.

INGERAS AURIU

Materiale necesare:

Servetele albe din panza • pene albe (magazin decoratiuni) • panglica alba din satin • Ferrero Rocher

Instructiuni de realizare:

Rulati servetelele, infasurati-le o data cu panglica de satin si legati capetele acesteia in fata. Folositi doua pene albe si inserati-le sub panglica pentru a realiza aripile ingerasului, apoi decorati ansamblul cu o specialitate Ferrero Rocher.
Sugestie: puteti adauga o eticheta cu nume pentru a transforma servetelul in place card.

LUMINILE NORDULUI

Materiale necesare:

Un con de brad mare • spray cu vopsea alba • tava rotunda • vaza alba de portelan • ramuri de maslin • globuri argintii medii si mari • 2 lumanari albe mari • farfurioare (ex. cu picior) • Raffaello in suport de hartie (set de patru)

Instructiuni de realizare:

Vopsiti conurile in alb si lasati sa se usuce bine. Asezati tava in mijlocul mesei si puneti pe ea vaza cu ramuri. Umpleti farfurioarele cu Raffaello si aranjati-le pe tava impreuna cu globurile, conurile de brad si lumanarile.

Bradut pentru tacamuri

Materiale necesare:

Carton auriu in diverse nuante si modele • creion • cutter si suport pentru taiere sau foarfeca • rigla • Ferrero Rocher

Instructiuni de realizare:

Folositi sablonul pentru a trasa braduti pe carton si apoi decupati-i. Tot cu ajutorul sablonului, executati doua fante in braduti. Asezati cate un bradut in dreptul fiecarui invitat si introduceti cu atentie tacamurile prin fante. Plasati cate o specialitate Ferrero Rocher in varful fiecarui bradut, pe post de urare dulce de bun venit adresata fiecarui invitat.

Craciun in rosu

Materiale necesare:

O tava rotunda, de dimensiuni mari • un platou din sticla, cu capac • vaza din sticla • ramuri decorative • decoratiuni din hartie (ex. evantai) • globuri medii si mari • globuri din hartie creponata • ata de cusut rosie • 4 lumanari rosii, groase • Mon Chéri

Instructiuni de realizare:

Asezati tava pe o masa sau pe un dulap. Puneti ramurile in vaza si asezati-o pe tava. Impodobiti ramurile cu decoratiunile de hartie. Asezati cateva praline Mon Chéri pe platoul din sticla si puneti capacul. Aranjati pe tava platoul, lumanarile si globurile, lasand suficient spatiu intre decoratiuni si lumanari.